Kunnen beveiligingscamera's voor thuis audio hebben?

Een traditioneel bewakingscamerasysteem met videokabels en een DVR heeft meestal geen microfoon. U moet specifieke audiobewakingscamera's en DVR's kopen om audio op te nemen met deze systemen.

Kunnen beveiligingscamera's voor thuis audio hebben?

Een traditioneel bewakingscamerasysteem met videokabels en een DVR heeft meestal geen microfoon. U moet specifieke audiobewakingscamera's en DVR's kopen om audio op te nemen met deze systemen. De meeste Home Security-camera's hebben de mogelijkheid om geluid op te nemen met de ingebouwde microfoons die geluiden binnen de bewakingszone kunnen opvangen. Het is ook mogelijk om een externe microfoon aan te sluiten op bepaalde modellen.

Ja, u kunt naast video-opnamen ook een beveiligingssysteem aanschaffen met audio-opnamemogelijkheden. De meeste oudere CCTV-camera's die u ziet, hebben echter geen audiofunctie ingebouwd in de camera zelf, wat het geval zou zijn bij modernere camera's. Wanneer een werknemer een camera op de werkplek ziet, of zelfs wanneer een shopper een camera in een winkel ziet, willen ze eerst weten of deze geluid kan opnemen. Kortom, het antwoord is ja, CCTV-camerasystemen zijn ontworpen om audio op te nemen in combinatie met beelden.

Of een werkgever of een winkellocatie al dan niet audio mag opnemen, is echter een heel andere zaak. Bovendien bepaalt het type camera's dat de opname uitvoert - of het nu IP of analoog is - hoe de audio wordt vastgelegd. Dit bericht geeft een kort overzicht van hoe audio wordt vastgelegd door CCTV-beveiligingscamera's, evenals een overzicht van de fundamentele privacyrechten waaraan zowel werkgevers als winkellocaties zich moeten houden bij het gebruik van bewakingssystemen om werknemers te controleren. Beveiligingscamera's kunnen gemiddeld audio vastleggen van 100 tot 150 meter afstand.

Hoewel een beveiligingscamera voor thuis geluidsopname ondersteunt, heeft deze mogelijk geen ingebouwde microfoon om de opname uit te voeren. Hoe dan ook, het hebben van een beveiligingscamera die geluid kan opnemen, biedt u veel voordelen, of het nu voor extra beveiliging is of voor huisbewakingsdoeleinden. Daarom moet u de wetten van uw staat controleren met betrekking tot beveiligingscamera's voor thuis, audio-opname, enz. U moet de huidige wetten controleren, zowel gemeentelijk als nationaal, met betrekking tot de wettigheid van het hebben van beveiligingscamera's thuis.

Sommige mensen kunnen worden besproken over de wettigheid van het opnemen van geluid op een beveiligingscamera voor thuis, zelfs als de camera in uw eigen huis wordt geplaatst. Instellingen en organisaties zoals de EFF (electronic freedom foundation) willen de privacy en andere burgerlijke vrijheden beschermen die vaak worden aangetast door elektronische gadgets, zoals beveiligingscamera's voor thuis. Naast de meest gestelde vraag dat beveiligingscamera's audio hebben, hebben we hier meer populaire problemen en oplossingen verzameld met betrekking tot audio-opname van beveiligingscamera's. Veel mensen melden dat ze hun camera's alleen kunnen bekijken terwijl ze thuis verbonden zijn met wifi, maar niet wanneer ze niet thuis zijn verbonden met hun mobiele data.

Als de microfoon van de beveiligingscamera uitvalt of beschadigd is, blijft u in principe achter met een beveiligingscamera die geen audio kan opnemen.