Kunnen beveiligingscamera's voor thuis worden gehackt?

Als een beveiligingscamera wordt geproduceerd zonder de nodige beveiligingscoderingsfuncties, kan deze gemakkelijk worden gehackt, zelfs als u uw wachtwoorden, de router of iets anders hebt vermeld, om te voorkomen dat uw beveiligingscamera's worden gehackt. Een manier waarop beveiligingscamera's kwetsbaar zijn voor hacks, is door middel van een techniek die „referenties vullen” wordt genoemd.

Kunnen beveiligingscamera's voor thuis worden gehackt?

Als een beveiligingscamera wordt geproduceerd zonder de nodige beveiligingscoderingsfuncties, kan deze gemakkelijk worden gehackt, zelfs als u uw wachtwoorden, de router of iets anders hebt vermeld, om te voorkomen dat uw beveiligingscamera's worden gehackt. Een manier waarop beveiligingscamera's kwetsbaar zijn voor hacks, is door middel van een techniek die „referenties vullen” wordt genoemd. Hackers gebruiken gebruikersnamen en wachtwoorden van andere datalekken (die andere hackers online delen) om toegang te krijgen tot accounts. De combinatie van grote datalekken, zoals die bij Equifax en Target, en consumenten die dezelfde wachtwoorden hergebruiken.

52 procent van de internetgebruikers hergebruikt of wijzigt dezelfde wachtwoorden, maakt het werk gemakkelijk. In de afgelopen jaren hebben hackers de inloggegevens voor meer dan 11,7 miljard online accounts beschikbaar gesteld op internet. Kan uw Home Security-camera worden gehackt? Het antwoord is ja. En nee, dit is geen gids voor het hacken van beveiligingscamera's.

Net als elk ander technisch apparaat kunnen beveiligingscamera's worden gehackt, wat leidt tot een onverwachte inbreuk op de privacy. De resultaten van een gehackte camera kunnen rampzalig zijn; aanvallers kunnen op afstand toegang krijgen tot uw beveiligingscamera, videobeelden opnemen en losgeld vragen. Onbetrouwbare camera's kunnen gemakkelijk overal ter wereld worden gehackt. Een hacker kan in een slaapkamer in Amerika zijn en naar je huis kijken op zijn laptop.

De aanvaller kan mogelijk uw exacte locatie bepalen met behulp van de camera, en als deze een microfoon heeft, kunnen ze zelfs via het apparaat met u praten. Dit vormt een ernstig veiligheidsrisico. Als een cybercrimineel een camera hackt die deel uitmaakt van een smart home-ecosysteem, kan hij hem toegang geven tot het hele systeem. Ze kunnen de camera niet alleen gebruiken om u en uw gezin te bespioneren, ze kunnen ook uw inbraakalarm uitschakelen of uw deuren ontgrendelen.

Daarom is het van cruciaal belang dat u uw camera's beschermt met deze beveiligingsmethoden. De WPA2 is een hogere standaard van beveiligingsprotocol en moet altijd worden gebruikt bij het installeren van een draadloos beveiligingssysteem. Zelfs als het beveiligingsbedrijf dat u gebruikt - professioneel gecontroleerd of anderszins - sterke beveiliging en end-to-end-codering heeft, loopt uw privacy gevaar als u voor uw accounts dezelfde wachtwoorden gebruikt als elders op internet en die inloggegevens in gevaar komen. Het is belangrijk om op deze rode vlaggen te letten, want het hacken van beveiligingssystemen en camera's is vooral een enorme schending van de privacy.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om IP-compatibele technologie, zoals een beveiligingscamera, van online verkopers te kopen, kunnen verhoogde risico's verbonden aan hacking en exploitatie uw veiligheid in gevaar brengen, dus het is belangrijk om waakzaam te zijn vanaf het aankooppunt, snel te zijn met de installatie en het instellen van wachtwoordbeveiliging, en zorgen voor regelmatig onderhoud en updates van software en besturingssystemen. Consumer Reports voert gegevensprivacy- en beveiligingstests uit op draadloze beveiligingscamera's om u te helpen modellen te vinden die zo veilig mogelijk zijn. Op dezelfde manier kunt u een firewallprogramma op uw computer installeren om uw beveiligingssysteem in de gaten te houden en u op de hoogte te stellen wanneer er een toename van de gegevensoverdracht is. Het lijdt geen twijfel dat slimme huisbeveiligingssystemen gewoon beter zijn dan traditionele lokale alarmsystemen.

Als uw draadloze camera geen basisbeveiliging heeft en deze is verbonden met uw thuisnetwerk, kan dit andere apparaten, zoals laptops of smartphones, in gevaar brengen. Het is eerder het beste om preventieve maatregelen te nemen om uw huisbeveiligingssysteem te beschermen, zodat het u, uw huis en uw gezin kan beschermen. De Security Industry Association - een externe groep beveiligingsexperts - adviseert fabrikanten zoals ADT over kwesties met betrekking tot privacy en beveiliging. Installeer firewalls en antivirussoftware op alle computers die u gebruikt om toegang te krijgen tot uw beveiligingscamera's.

Binnen een lokaal netwerk zijn sommige oudere beveiligingscamera's niet versleuteld of beveiligd met een wachtwoord, omdat de beveiliging van het draadloze netwerk zelf vaak als voldoende afschrikmiddel wordt beschouwd om kwaadaardige aanvallen op afstand te houden. Als u geïnteresseerd bent om te investeren in een huisbeveiligingssysteem of uw bestaande te upgraden, neem dan vandaag nog contact op met een ADT Security-professional. .