Waarom is het huisbeveiligingssysteem uitgevonden?

Brown had een manier nodig om zich veiliger te voelen in haar appartement. In het bijzonder wilde ze een manier om vanuit elke kamer in huis te zien en te horen wie er voor de deur stond.

Waarom is het huisbeveiligingssysteem uitgevonden?

Brown had een manier nodig om zich veiliger te voelen in haar appartement. In het bijzonder wilde ze een manier om vanuit elke kamer in huis te zien en te horen wie er voor de deur stond. In 1966 ontwierp Brown een beveiligingssysteem met gesloten circuit dat bezoekers via camera in de gaten hield en hun beelden op een televisiemonitor projecteerde. De Afro-Amerikaanse uitvinder Marie Van Brittan Brown droeg bij aan een veiligere samenleving met haar uitvinding van het eerste Home Security-systeem.

Haar uitvinding was het eerste televisiebeveiligingssysteem met gesloten circuit en maakte de weg vrij voor moderne huisbeveiligingssystemen die tegenwoordig worden gebruikt. Marie Van Brittan Brown was de uitvinder van het eerste huisbeveiligingssysteem. Ze wordt ook gecrediteerd voor de uitvinding van de eerste televisie met gesloten circuit. Brown werd geboren in Queens, New York, op 22 oktober 1922, en woonde daar tot haar dood op 2 februari 1999, op zesenzeventigjarige leeftijd.

Haar vader werd geboren in Massachusetts en haar moeder kwam uit Pennsylvania. Omdat ze een systeem wilde dat Brown zou helpen zich veilig te voelen, begon ze een interactief huisbeveiligingssysteem te ontwerpen. Videobewakingstechnologie werd uitgevonden in de jaren veertig, maar het duurde bijna 30 jaar voordat deze werd gebruikt voor huisbeveiliging. In 1969 patenteerde de Afro-Amerikaanse uitvinder Marie Van Brittain Brown een op video gebaseerd huisbeveiligingssysteem.

In de jaren tachtig werden huisbeveiligingssystemen goedkoper en veel gebruikelijker. De meeste beveiligingsbedrijven hebben hun installatiekosten vooraf verlaagd om maandelijkse monitoringkosten te innen. Deze trend is ook te zien aan de opkomst van geautomatiseerde kentekenplaatlezersystemen voor individuele buurten, de samenwerking van Google met ADT en de lancering door het bedrijf van „slimme beveiligingscamera's die de mogelijkheid bieden om gebeurtenissen te definiëren „om vriendelijke gezichten op te nemen, te herkennen en geluiden zoals glas te detecteren. breken.

Haar idee is verder gegaan dan alleen beveiliging voor mensen thuis, en haar ideeën zijn te zien met beveiligingssystemen in bedrijven over de hele wereld. In 1966 vond Brown, samen met de hulp van haar man, een beveiligingssysteem uit dat bestond uit vier kijkgaatjes, een schuifcamera, televisiemonitors en tweerichtingsmicrofoons. Het octrooi voor de uitvinding werd ingediend in 1966 en beïnvloedde later moderne huisbeveiligingssystemen die nog steeds worden gebruikt. Pas in 1918, na het einde van de Eerste Wereldoorlog, nam de vraag van consumenten naar huisbeveiligingssystemen echt een vlucht.

Marie en Albert Brown hebben op 1 augustus 1966 octrooi aangevraagd onder de titel „Home Security System Utilizing Television Surveillance. Brown's uitvinding legde de basis voor latere beveiligingssystemen die gebruik maken van functies zoals videobewaking, op afstand bedienbare deursloten, alarmtriggers met drukknop, instant messaging naar beveiligingsproviders en politie, evenals tweerichtingsspraakcommunicatie. Nu de totale apparatuurbehoeften sterk werden verminderd en vereenvoudigd, begonnen beveiligingsbedrijven de apparatuur zelf te verkopen, waardoor gebruikers konden afzien van professionele installatie en hun draadloze sensorgebaseerde beveiligingssystemen zelf konden opzetten. In 1966 vond ze samen met haar man Albert Brown, een elektronica-technicus, een videobeveiligingssysteem uit.

De uitvinding was het eerste beveiligingssysteem voor gesloten televisiecircuits en is tegenwoordig de voorloper van moderne thuissystemen. De instelbare gevoeligheidsinstellingen kunnen rekening houden met huisdieren, wat betekent dat er geen valse alarmen meer zijn, alleen uiterst nauwkeurige huisbeveiliging. Brown's beveiligingssysteem was de basis voor de tweerichtingscommunicatie- en bewakingsfuncties van moderne beveiliging.