Welke huisbeveiligingssystemen kunnen worden gehackt?

Het korte antwoord is ja, draadloze alarmsystemen kunnen worden gehackt. Om lokaal toegang te krijgen tot een camera, moet een hacker zich binnen het bereik van het draadloze netwerk bevinden waarop de camera is aangesloten.

Welke huisbeveiligingssystemen kunnen worden gehackt?

Het korte antwoord is ja, draadloze alarmsystemen kunnen worden gehackt. Om lokaal toegang te krijgen tot een camera, moet een hacker zich binnen het bereik van het draadloze netwerk bevinden waarop de camera is aangesloten. Daar zouden ze toegang moeten krijgen tot het draadloze netwerk met behulp van een aantal methoden, zoals het raden van de beveiligingswachtwoordzin met brute kracht of het vervalsen van het draadloze netwerk en het blokkeren van het eigenlijke netwerk. Een draadloos systeem daarentegen gebruikt radiogolven om te communiceren tussen uw bedieningspaneel, sensoren en camera's.

Het stelt je ook in staat om je hele systeem te bedienen vanuit een app op je telefoon of een ander apparaat. Die radiosignalen kunnen echter worden verstoord, gemanipuleerd of zelfs geknoeid. De draadloze verbindingen van uw Home Security-systeem kunnen mogelijk worden onderbroken of onderschept, waardoor hackers en dieven toegang krijgen. Laten we eerst even de tijd nemen om het verschil te begrijpen tussen een bekabeld en draadloos beveiligingssysteem.

Binnen een lokaal netwerk zijn sommige oudere beveiligingscamera's niet versleuteld of beveiligd met een wachtwoord, omdat de beveiliging van het draadloze netwerk zelf vaak als voldoende afschrikmiddel wordt beschouwd om kwaadaardige aanvallen op afstand te houden. Uiteindelijk wel, elk apparaat dat met internet is verbonden, kan worden gehackt, maar de kans dat een beveiligingssysteem wordt gehackt is erg laag, vooral met de implementatie van best practices voor digitale beveiliging. Als uw systeem afhankelijk is van een telefoonlijn in plaats van wifi, controleer dan of de lijnen buiten uw huis zichtbaar zijn waar iemand ze kan doorsnijden vóór een inbraak. Het is eerder het beste om preventieve maatregelen te nemen om uw huisbeveiligingssysteem te beschermen, zodat het u, uw huis en uw gezin kan beschermen.

Haicam, een Australisch slim beveiligingsmerk, biedt enkele van de meest indrukwekkende beveiligingsfuncties op deze lijst. Kortom, beveiligingsbedrijven lijken bewust meerdere beveiligingsniveaus te gebruiken om klanten te beschermen tegen mogelijk misbruik door installateurs en technici - zelfs als de processen waarmee ze dit doen niet helemaal transparant zijn. Het lijdt geen twijfel dat slimme huisbeveiligingssystemen gewoon beter zijn dan traditionele lokale alarmsystemen. Naast een beveiligingssysteem dat u waarschuwt voor een huisinvasie of brand, kan het toevoegen van apparaten zoals automatische verlichting, binnen- en buitencamera's, thermostaatbediening en slimme sloten u en uw gezin niet alleen helpen zich veiliger, maar ook comfortabeler te voelen.

Een verrassend aantal mensen en bedrijven zetten beveiligingscamerasystemen op en wijzigen nooit de standaard gebruikersnaam en wachtwoord. Uiteindelijk is het niet het type beveiligingssysteem dat bepaalt hoe vatbaar het is voor hacking, maar de waarborgen die zowel het bedrijf als de gebruiker implementeert om toegang door hackers te voorkomen. Consumer Reports zegt dat het goede nieuws is dat storingsaanvallen zeer zeldzaam zijn, en beveiligingssystemen en andere low-tech beveiligingsoplossingen zullen inbrekers vaak afschrikken. Een beveiligingssysteem dat zich aan de bovenstaande best practices houdt, wordt echter niet gemakkelijk gehackt (hoewel nogmaals, alles wat met internet is verbonden technisch kwetsbaar is voor hacking).

Draadloze alarmsystemen met end-to-end-codering, vereiste wachtwoorden en geavanceerde authenticatie, en WPA-protocollen zijn bijvoorbeeld veiliger dan systemen zonder codering, zonder verplichte wachtwoorden of verificatie en WEP-protocollen. Het installeren van een beveiligingscamera met internetverbinding in uw huis zal niet per se een golf van hackers naar uw wifi-netwerk brengen, maar het verliezen van privacy als gevolg van de beveiligingstekorten van een apparaat komt verrassend vaak voor.