Kunnen beveiligingscamera's's nachts zien?

Dus ja, zolang een camera is uitgerust met infraroodverlichting, werkt deze in het donker en zorgt hij voor redelijk goed zicht en beelden. Zorg ervoor dat u bij het kiezen van uw videobewakingsapparatuur gaat met camera's met IR-verlichting.

Kunnen beveiligingscamera's's nachts zien?

Dus ja, zolang een camera is uitgerust met infraroodverlichting, werkt deze in het donker en zorgt hij voor redelijk goed zicht en beelden. Zorg ervoor dat u bij het kiezen van uw videobewakingsapparatuur gaat met camera's met IR-verlichting. Het korte antwoord is dat een beveiligingscamera's nachts van ongeveer 10 m tot 150 m kan zien, afhankelijk van het model. Sommige basisconsumentenproducten hebben infrarood-LED's die zijn ontworpen om binnen korte afstanden te werken, terwijl professionele camera's veel verder kunnen reiken.

Laten we iets meer over dit onderwerp begrijpen. Welnu, de beveiligingscamera's met nachtzicht kunnen absoluut rondkijken in het donker (lees dit om te zien hoe ze werken). Om's nachts te kunnen zien, gebruiken de meeste CCTV-camera's infrarood (IR) -technologie. Als je naar CCTV-camera's met nachtzicht kijkt, zul je merken dat ze zijn omgeven door een aantal kleine LED's.

Deze zenden's nachts infrarood licht uit, waardoor de camera zelfs in totale duisternis kan zien. SOMMIGE CAMERA'S kunnen in het donker zien. Niet allemaal, maar veel moderne CCTV-camera's hebben infraroodzicht, ook wel nachtzicht genoemd. Laten we nu eens kijken waarom camera's van consumentenkwaliteit vaak slecht presteren in het nachtzicht.

Wanneer een camera in het donker probeert te zien, heeft deze een lichtbron nodig om het gebied eronder te verlichten. Helaas zijn de nachtzichtverlichting die bij consumentencamera's wordt geleverd, alleen ontworpen voor korte afstanden en hebben ze een vaste helderheid. Dit betekent dat ze meestal overbelichten wat er in de buurt is in een scène, waardoor mensen en objecten"uitgeblazen” en zonder enig detail lijken. Zoveel om de slechteriken te identificeren.

Commerciële camera's zijn echter vaak uitgerust met geavanceerdere infrarood (IR) -verlichting voor nachtzicht die hun helderheid automatisch aan de scène kunnen aanpassen. Deze functie wordt „Smart IR” genoemd en stemt de infraroodlichtopbrengst van de camera af op de scène. Met Smart IR worden de onderwerpen goed belicht en tot in detail weergegeven. Als een camera overdag en's nachts geen goed belicht en scherp beeld kan vastleggen en leveren, heeft deze beperkt nut.

Nachtzichtbeveiligingscamera's kunnen in het donker zien omdat ze beschikken over IR (infrarood) bewakingstechnologie. Overdag gebruiken kwaliteitscamera's iets dat een infrarood afsluitfilter wordt genoemd (ook IR-snijfilter of warmteabsorberend filter). Na zonsopgang filteren nachtzichtcamera's mid-infrarood golflengten uit, zodat ze de beelden en kleuren overdag niet vervormen. Door deze „filtering” kan de lens dezelfde kleuren oppikken als het menselijk oog en zo natuurlijk ogende beelden opnemen.

Niet alle apparaten zijn gelijk gemaakt als het gaat om de beste nachtzichtbeveiligingscamera's en -systemen. Sommige camera's hebben een hogere waterdichtheid, een groter nachtzichtbereik en een betere compatibiliteit. Naast dergelijke functies kan er ook een sterk verschil zijn in prijzen, installatievereisten, doe-het-zelf-opties, servicecontracten en meer. We hebben deze parameters genomen en verschillende camera's vergeleken om u de vijf beste nachtzichtbeveiligingscamera's op dit moment op de markt te bieden.

Als u leert hoe ver een beveiligingscamera kan zien, kunt u uw bewakingssystemen voor thuis beter instellen en geen blinde vlekken achterlaten. De op batterijen werkende beveiligingscamera Reolink Argus 2 kan bijvoorbeeld tot 33ft zien in het donker en de infrarood beveiligingscamera Reolink RLC-410 kan's nachts tot 100ft zien. Om ervoor te zorgen dat uw beveiligingscamera precies dat doet, hangt het allemaal af van het type beveiligingscamera dat u aanschaft. Cloudvideo-opslag is een alomtegenwoordig onderdeel van het beveiligingslandschap geworden, met meer beveiligingsvideogebruikers die kiezen voor cloudback-up naast de on-site recorder of helemaal afzien van de lokale recorder.

Als gevolg hiervan is er een hernieuwde interesse om ervoor te zorgen dat beveiligingssystemen worden beschermd tegen netwerkbedreigingen. Als je al een van de veiligste buitendeuren hebt, zou je volgende stap in de richting van inbraakwering van je huis het beveiligen van je ramen moeten zijn. Een andere optie om het nachtzicht van de beveiligingscamera te verbeteren, is door een camera te kopen waarop een verlichtingssysteem is bevestigd. Vergeet niet dat u een beveiligingscamera krijgt om uw etablissementen en huizen veilig te houden, niet alleen overdag, maar vooral's nachts.

.